Πρότυπο Διαιτολογικό Κέντρο

Θα πρέπει να προσθέσετε το μέλι στον καφέ σας;

2019-09-30

  • Το μέλι χρησιμοποιείται από καιρό για να γλυκά τα τρόφιμα και τα ποτά, συμπεριλαμβανομένου του τσαγιού και του καφέ.
  • Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι προτιμούν αυτό το γλυκό, παχύ υγρό ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε ζάχαρη ή γλυκαντικά μηδενικών θερμίδων.
  • Ωστόσο, ενώ το μέλι μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, έχει κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
  • Αυτό το άρθρο εξετάζει αν πρέπει να προσθέσετε μέλι στον καφέ σας.

Μπορεί να παρέχει ιχνοστοιχεία ιχνοστοιχείων

Σε αντίθεση με τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά, τα οποία προσφέρουν λίγα από την άποψη της διατροφής, το μέλι παρέχει μερικές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και άλλες ενώσεις που ενισχύουν την υγεία, γεγονός που μπορεί να δώσει στον καφέ σας μια μικρή διατροφική ώθηση.

Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη κυτταρικών βλαβών που προκαλούνται από επιβλαβείς ενώσεις που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.

Επιπλέον, το ακατέργαστο μέλι περιέχει γύρη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση των αλλεργιών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Δηλαδή, οι μικρές ποσότητες μελιού που προστίθενται συνήθως στον καυτό καφέ είναι απίθανο να προσφέρουν σημαντικά οφέλη.

Προσθέτει κενές θερμίδες

Αν και το μέλι περιέχει ορισμένα θρεπτικά συστατικά, περιλαμβάνει κυρίως ζάχαρη.

Για βέλτιστη υγεία, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων , συμπεριλαμβανομένου του μελιού, σε όχι περισσότερο από 5% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων.

Προσθέτοντας 2 κουταλάκια του γλυκού μελιού, που παρέχουν 40 θερμίδες και 12 γραμμάρια ζάχαρης, στον καφέ σας θα μπορούσε εύκολα να σας προκαλέσει να υπερβείτε αυτό το όριο, ειδικά αν πίνετε πολλά φλιτζάνια την ημέρα.

Μπορεί να αλλάξει τη γεύση

Το μέλι μπορεί επίσης να αλλάξει τη γεύση του καφέ σας.

Η γεύση του μελιού εξαρτάται από τον τύπο της γύρης από την οποία έχει γίνει.

Ακόμα, και το ήπιο μέλι θα μεταβάλει τη γεύση του καφέ σας σε σύγκριση με την ουδέτερη γεύση ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Εάν επιλέξετε να προσθέσετε μέλι στον καφέ σας, ξεκινήστε με ένα μικρό ποσό από ήπιο μέλι για να περιορίσετε πόσο αλλοιώνεται η γεύση και να ρυθμίσετε πόσο προσθέτετε μέχρι να βρείτε το γλυκό σας σημείο

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε